Ik ben Marije, geboren in 1984 en ik woon in Nieuwegein samen met mijn Assistentiehond Aedan en mijn 2 huishondjes, Bella en Fietje. Ik heb EDS (Ehlers-Danlos syndroom) en zit daarom buitenshuis in een rolstoel, daarnaast heb ik wat labels zoals PTSS, en daaruit voortvloeiend angst en paniek aanvallen, nachtmerries en depressieve episodes en SPD (Skin Picking Disorder).

Ik ben volledig en duurzaam afgekeurd zoals dat zo mooi heet, door de combinaties van aandoeningen. Mijn energie is gelimiteerd en ik lig tussendoor vaak plat op bed. In mijn vrije tijd zet ik mij als vrijwilliger in voor Stichting Dutch Assistance Dogs als o.a. voorlichter/gastdocente op scholen en bedrijven. Dit geeft mij een beetje voldoening en het gevoel dat ik nog wat terug geef aan de maatschappij.

Omdat ik niet op mijn mondje gevallen ben en mij niet schaam voor mijn problematiek probeer ik ook actief het stigma van de psychiatrie af te krijgen door gesprekken en wederom voorlichtingen te geven. Er heerst  en dateren taboe op psychiatrische aandoeningen dat maakt dat veel mensen het eng vinden om er voor uit te komen dat ze hulp nodig hebben of krijgen. Iets dat naar mijn mening niet zo zou moeten zijn. 

Ik ben ooit begonnen met een pagina op Facebook: ‘Het dagboek van een hulphond’ en daarna een insta (Aedans.world) Deze houd ik nog steeds actief bij en je kunt de posts straks op deze website lezen. Ik hoop met deze website een kijkje te geven in de wereld van Chronische aandoeningen, over Assistentiehonden en over alles wat ik met Aedan  (en soms Bella en Fietje)samen tegen kom.

Veel plezier met lezen en ik hoop dat als je vragen hebt, je die ook stelt. Ik bijt niet, Aedan wel, maar alleen op commando als je vervelend bent!